Impact-experts

Veel organisaties besteden de impactmeting van hun programma uit. Het voordeel van het in eigen hand houden is dat je gedurende het verzamelingsproces veel leert over de impact die behaald wordt. Het uitvoeren van een impactevaluatie is tijdrovend en vereist expertise, deze capaciteit is niet altijd aanwezig binnen de organisatie. Een externe blik kan ook belangrijk zijn om geloofwaardig over te komen. Een combinatie van interne monitoring en dataverzameling en externe begeleiding, controle en analyse kan ook een optie zijn.

Impact-experts zijn experts op het gebied van impactmanagement en meten, maar zijn vaak geen experts in de context, het programma of de doelgroep. Het is daarom belangrijk dat een uitbesteed impactmanagement-traject een samenwerking is tussen jou en de impact expert, zodat jullie samen lessen en aanbevelingen uit de resultaten kunnen halen.

Hieronder een overzicht van impactmanagement consultancy bureaus die expertise bieden binnen alle pijlers van impactmanagement (Strategie, Monitoring en evaluatie, Leren en rapporteren en Cultuur), waarbij sectorexpertise verschilt per bureau. Op de website krijg je een betere indruk welk bureau het beste bij jouw vraag zou kunnen passen.

model.png

Wij adviseren je meerdere bureaus uit te nodigen voor een gesprek. De persoonlijke klik tussen de opdrachtgever en de uitvoerende consultants is vaak een belangrijke randvoorwaarde voor een succesvol impactmanagement-traject.

Bied jouw organisatie ook expertise omtrent impactmanagement maar staat jouw organisatie niet op deze pagina? Neem dan gerust contact met ons op.