Over Impactwijzer

De Impactwijzer is ontwikkeld in samenwerking met Sinzer. De Impactwijzer is onderdeel van de Impact Challenge. De Impact Challenge heeft als doel om de impact van goede doelen te vergroten en beter zichtbaar te maken. Sinzer is een impact adviesbureau dat bedrijven, goede doelen, investeerders en fondsen helpt strategieën te ontwikkelen waarmee zij hun maatschappelijke impact kunnen meten, rapporteren en verbeteren.

Impact Challenge
Bijdragen aan een betere, meer duurzame wereld en oplossingen vinden voor maatschappelijke vraagstukken is de missie en het bestaansrecht van goede doelen. Daarom is het belangrijk dat goede doelen het publiek laten zien dat ze dat doen, en hoe. De Impact Challenge daagt goede doelen uit om met elkaar te delen en elkaar te inspireren om de impact van de goededoelensector te vergroten en beter zichtbaar te maken.

Impact Principles
Hoe meer goede doelen zich committeren aan de Impact Challenge hoe meer impact zij met elkaar kunnen realiseren. Organisaties die deel willen nemen aan de Impact Challenge worden opgeroepen om zich te committeren aan de volgende principles:

  • We werken actief aan het vergroten van de impact van onze organisatie en daarmee ook van de sector.

  • We blijven onderzoeken hoe we onze missie optimaal kunnen realiseren en kiezen hiervoor de meest effectieve strategieën.

  • De wensen en behoeften van de doelgroep waarvoor we werken zijn daarbij leidend.

  • We leren van onze resultaten en delen onze kennis en ervaringen met collega’s in de sector.

  • We communiceren open en duidelijk over onze impact.

De Impact Challenge is gezamenlijk initiatief van de Nierstichting, Stichting AAP, Plan International Nederland, Amref Flying Doctors, de Natuur en Milieufederaties, Simavi, The Hunger Project, Humanitas, Longfonds, Vogelbescherming Nederland, Heifer, HandicapNL, Stichting Homeplan, de Hartstichting, de brancheorganisaties Goede Doelen Nederland en Partos, de kennispartners Impact Centre Erasmus en PwC en Toezichthouder CBF. ABN AMRO is partner van de Impact Challenge. De Impact Challenge wordt ondersteund door de Nederlandse Postcode Loterij.